Friday, March 30, 2007

the COPA CABANA...

Bahang explorasi myipo baru jer berlalu.....act kitorg ni masuk saje2 je utk memeriahkan lagi majlis..tapi x sangka pulak..menang besar aritu....tanggal 24 mac kami berlima dgn semangat juang yang tingginya berjaya la jugak merentasi seribu satu halangan...huh...agaknya nasib menyebelahi kitorg kot arituh....tapi mmg berjuang habis habisan lah...rasa nk tercabut dah kaki nih...start dgn a week before, sibuk dok cari nama kump..tetiba je wateq dpt idea.."COPA CABANA" (mungkin tuah nama ni kot)..thanks kat wateq..

nk dijadikan citer..bermulalah perjuangan kami berlima...our chief; Pia....and us; syud, ina, jah and shima...starting yang cemerlang...kira we all lead the top5 ler for the first check point...tiba di check point kedua...kat masjid india...berpusing gak ler cari clue...then, siap sume..nk cari ending point lak x jumpa..adus tension dah sume nih...abih sume lorong kat masjid india tuh kitorg jejak..x nampak bayang langsung!! sudahnya almost 1 hour kat situ jer..At last..jumpa gak, sakit hati betul rupanya just dekat2 starting point tadi jer...huh..xpe la semangat ada lagi nih...apa lagi...dah geram punye pasal...ina macam nk telan sume je peria tuh....terror gak dia beriya2 kupas bg abih..so cpt jer kitorg pintas whatever team yg ada kat situ terus ke next c.point, alpha angle...

so, on d way..dpt ler take-5 barang 10 minit kot dlm putra tuh...mmg nasib kami la kot...task kat sana pun kitorg x ambil masa lama..mmg cari2 terus je dapat..hasil kebijaksanaan dan komitmen our team lead the games...finished the jigsaw puzzle..find the clues...masa ni dah almost 12...kat sini kitorg bersaing ngn team faizul...mmg geram jer tgk diorg..naik train diorg ada...nk balik pun ada gak...apa lagi dgn semangat jati diri yg berbaki nih..chewahh...i dgn jah lead dulu..konon nak beat diorg ler..sampai jer kat CM...tgk2 sume kat blakang lagi...just me and faizul jer yg konvoi masuk dlm CM...sempat dia ckp "chaiyok chaiyok..mana yg lain"...sampai jer CM dah x peduli dah....terus ke information kaunter..tya sume soklan kat minah india yg baik hati tuh....complete the tasks...so...rasa dah xnak tunggu dah...thats our last task...pecut seribu ke garisan penamat....huh...hilang rasa penat lelah..yes!! we are team no.5...at least top 5 ler....

dah abih rehat , mkn sume..tiba time nk announce result....dr tempat ke-8 sampai ler tempat ke-3...eh mana copa nih..xkan x menang kot..rasanye dah betul sume soklan kita jawab...team tempat ke-3..ada satu salah...hish..xkan lahh...ok la ina sedapkan hati..kalau x tpt ke-2 juara la kot...tup tup...tempat kedua...dgn masa tiba 12.45pm.....kumpulan COPA CABANA~~ apa lagi serentak menjerit sume...x igt org dah..sonok punye pasal...alhamdulillah....thats our team d'COPAS.....congrat la sume...thn dpn kita join lagi....tabik spring aa kat sume...bangga kejap patent contract nih ..huhu.....

2 comments:

Sofia Rehan said...

hehe k syud, mmg best gila aah explorasi haritu... k syud aa yg berkobar2 menyelesaikan sume soalan, kalah kami2 yg masih bujang ni, heheh. kalau ada gak gambar k ina kopek peria tu lagi best, heheh...

nursyuhada said...

kihkih....aha ler..kalu ada gamba kak ina kopek peria tuh..mmg lawak la..cara dia kopek tu pun mcm lepas geram sgt...mana x nyer delay lama sgt nk carik c.point tuh..lawak2...x buleh igt laa..nk gelak...

my little kids..farhan syahmi & firas syafi...

Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker