Monday, May 24, 2010

Kebahgiaan dalam perpisahan

AF8 kali ni mmg aku x layan pun.. ntah sapa msk sapa kuar...last2 tgk tu pun masa nk abih 2nd round konsert final mlm tu..br jgk tau, yg juara af8 ni ada la aura sket2 mcm mawi dulu kan...dpt tau pun dr mak.. kata dia anak org pas le, pelajar eng. UIA, bekas kump nasyid saujana ler.. hmm layan je la kan... alih2 jadi juara.. no wonder sbb dpt lagu bes dr norman/edry, dgr lagu tu pun tau dah kru nyer magis... tambah plak pakej yg dia ada.. haha...and skang dok layan la lagu ni... mcm bes plak dengar... anyway tahniah to shahir.. keep up...hati2 dlm donia retis nih.. jgn lupa daratan udah la ye..

Shahir AF8 – Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti
(ulang chorus)
Kebahagiaan.. dalam perpisahan..

video




Monday, May 10, 2010

my hero...

Selamat bersua di alam siber.. lama jugak tak bertinta kasih nih.. hahaha..

SELAMAT HARI IBU PADA SEMUA IBU-IBU TERBAIK DI DUNIA INI... RATU DAN RAJA DI HATI... TERIMA KASIH BUAT MAK YANG TELAH SUSAH PAYAH MEMBESARKAN AKU.. TAK TEBALAS RASENYA... BELUM PUAS JUGA UTK AKU MEMBALAS DAN MEMBERI SENYUM PADA MAK... THANKS TO MY MUMMY....MY SUPER DUPER MUM & MIL.

Yang hero nye plak... citer ni dah pun ada kesudahannye mlm tadi..
Is my hubby... dekat dua minggu juga dia jadi spy nk jejak si empunye kereta yang mirip kereta pakcik hb.

Kes bermula pada satu pagi time nk gi keje. Tetiba kitorg terpandang kete waja ni plat nom dan kaler yg sama cam kete pakcik. Abang apa lagi terus call pakcik dia tanya ada kat mana? Macam biasa la pakcik kat tpt keje dia. Hmm so musykil dan pelik..nk sedapkan hati aku ckp kat hb, may be salah pandang kot.. plat no je seakan2 tu... selang beberapa hari jumpa ag kete yg sama. Dan x lama jugak dpt kunjungan pak polis dtg umah pakcik dgn sorang mangsa kes curi motor. Seb baik mangsa tu cam kete yg nk curi moto dia... plat dah sama, cuma kesan kemek dia tendang kete tu mmg xde... sah plat nom palsu.... pakcik buat report polis sume.. dalam masa yg sama my hb jadi spy, sbb mmg yakin kete palsu tu dok area umah kitorg. At last mlm sabtu aritu, dlm kul 10 mlm nk balik umah ditakdirkan kete suspek dok dpn betul2 kete kitorg... apa lagi hb terus follow dekat kete tu... ikut sampai dia parking dpn seven-e, tak jauh jugak dr balai polis seri putra. Aku dah cuak gak sket2 kot ler ramai dlm kete tu sume samseng2 ke..alih2 kuar sorang budak pompuan dlm 6thn ngn abang dia... yg my hb ni dah kuar terus call polis yg handle kes ni, gi tgk2 kete tu yg selang satu kete ngn kitorg.... mujur la jgk bbdk ni dah lena tido. Tgk mmg no plat ngn roadtax x sama langsung, siap dah mati pun. polis pun datang, terus soal budak tu.... pasal kete ni sapa punye, then x lama tu terus bwk balai... dgr2 esoknye depa bwk pi tahan kat lokap kajang slps soal jwb ngn polis byk yg mncurigakan...

Smlm pakcik satu family ngn kete dia dtg umah. nk kenal cam kete yg sebiji sama ngn dia tu... mmg sah kete tu kete curi, ada kes kat kajang... mangsa yg nk kene curi moto tu pun dtg utk cam sume...wish thanks bbyk kat hb sbb tlg jadi spy... kes pun settled...

Kesimpulannya, budak yg msk lokap tu br je umur 19tahun melayu. dok area umah kitorg.. ish.. macamana la family dia jaga bbdk ni... muda belia ag jadi penjenayah tanpa mak bapak sedar ke x tau laaa.... apa lagi kes2 remaja yg kene tembak polis sana sini tu... belum ag kes dera/bunuh isteri sendiri... sume bangsa melayu kite.


Donia donia...


my little kids..farhan syahmi & firas syafi...

Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker