Thursday, October 6, 2011

..my heart is...

After a long time... i didnt even hav so much time even to squeeze in here in my luvly blog...

to begin.. this is my precious gift for the moment in my life... million thanks to my hb who bought it..so much appreciate it..







.. though.. deep inside my heart.. i have the most priceless assets, the precious gift, the apples of my eye... thats my three little heroes n my one big hero..

i must be strong to walk by their side for every single mins, for every breath,...

just to watch them all grow up well...

to be a very good muslims.. in a hapiness, joyful and beautiful life..




that s my family....


and.... my target is.. from this moment and on...go for Re-lactation.. huh.. bolehkah aku jadi mama yg cekal.. everything for u. my sweet Fayyaz..

Tuesday, February 22, 2011

Friday, October 22, 2010

Happy birthday....n raye 2010..

Entry kali ni just nk update event baru2 ni.. sempena besday anakku Farhan Syahmi ke-6 tahun dan meraikan kwn2 dlm majlis yg serba sederhana...ada la wat makan2 sket pada 09.10.10 mgu yg lalu baru nih...

Selamat Ulang Tahun Farhan Syahmi, moga Allah memanjangkan usiamu, dikurniakan kesihatan yg baik, jadi anak bijak dan soleh mama n ayah yer sayang...
we all love you..

gamba2 yg sempat snap sekitar majlis sekitar rumah...ramai sgt yg hadir. thanks a lot pd yg sudi hadir, sudi makan2, n sudi bg hadiah.. ada kwn2 lama, kwn2 opis, kwn2 abg, jiran2 n sedara mare.... seb baik ada adik tukang pgg camera, klu x mmg xde gamba la....

the kids r ready...

sesi memotong kek

the Transformer n ben-10 cake fr rozie cupcakes.. tq


ni tgh queue nk tgu kueteow siap masak.. chef br sampai..

kak ida ni pinggan yg keberapa dah nihhh??!!

the gifts.....tq auntie tq uncle...


yeaaaay.. sonok sgt depa nih.. farhan siap kata.. " saya x sangka dpt hadiah ni, mcm x percaya je..." hahhaa



ehem.. opss yg ni dah basi sket.. act leh la nk kongsi entry.. sbb subject matter yg sama kan.. thanks a lot kat abang cos giv tis beauty n wonderful gadget... the best ever dlm idup... hehee... direct dr London ni tau... so, x de la q q kt mall masa launching aritu.. tis is consider my besday present la nih... n i'allah the most coming soon is our next gift fr Allah... i'allah bulan Dec ni sempena our anniversarry plak yer... tunggu.... moga selamat dan dipermudahkan le hendaknye.. aminn....







Thursday, September 2, 2010

London Part 2

Ok this is kesinambungan jelajah London ritu...act, byk sgt tpt2 best yg kitorg gi.. yela kan bile lagi sambil menyelam minum le air...so, kitorg mmg kene plan masa bebetul sbb jadual training abang pack jugak ler 2 minggu tu.. the first two days kitorg akn kuar jln2 lps hb balik training kul 5pm.. seb baik time ni summer jadi masa siang mmg panjang....matahari terbenam time ni nk dekat 9.30pm... jenuh jgk ler berjalan kaki.. pusing area2 hotel kat Victoria nih.. London ni mmg very convenient place in terms of transportation.. the main is busses n trains.. mmg efficient, cepat n tepat...senang sgt nk gi memana... setiap lorong n jalan mmg informative, takkan sesat la kata org tuh...

so nih jln2 area Victoria street.. abang nk survey dulu jalan2 kat sini, mana market, mana mall, mana station yg bleh guna.. so ikut je la bejalan yerk...

dah penat jln angin je, the next day ptg tu jln kaki jugak fr hotel sampai le jumpe tpt ni.. is Buckingham Palace.. ala tpt yg mr bean ngn guard bj merah tu.. x igt aa nama..mmg besar palace nih. ramai sgt org merata2...like the cool evening..fresh sgt nk dekat mlm dah ni...

pastu jln2 ag ke Oxford street sambil survey token, gift, ngn pesanan org2.. tapi at last x ler jumpa pun apa yg nak... oxford ni mcm jln TAR le kirenye, cuma sini high class sgt.. all the branded boutiqeu is here.. sebut je nk apa.. dan manusia maha gile ramainye... esp fr middle east diorg je yg penuh kt setiap shopping complex tuh..

summer sales .. apa lagi...

bergamba dgn one of trademark kota London ..the red phone booth wt d cute Ines ..
yg ni plak kat dpn bangunan parlimen.. so historic n oldish the building..

yg nih theBig Ben.. jam terbesar di dunia..

jalan depan lagi sket.. sampai ler kitorg kt Thames River, the palce where the eye's of london is...so sepanjang sungai ramai ler maskot2 yg cari duit poket sebenarnnye

wt clone mj..

time ni kat trafalgar square, ramai sgt org nk tgk perarakan sempena hari gay & lesb kt sana.. boleh plak diorg wat sambutan camni.. huh.

@ London Bridge wt sis zaila n ines..

yg nih dgn riangnye.. kitorg berpicnic kt one of big garden kt tgh london, kt sini mmg byk taman, x larat nk explore je...

mama wt roses..

on the weekend kitorg decide ke Bicester Village, lps sewa kete pagi terus masuk ke M1 highway....amik masa dekat sejam nk sampai tpt ni..

here we go. Biscester Village, tpt shopping almost branded stuff here.. tp malangnya still x jumpa apa yg dicari/dipesan/dikirim.. dpt ler satu Radley purse utk pia.. n kitorg borong sket kt 2 3 pasang kat Clarks.. mmg sales sini..


sempat singgah Hard Rock London, mencari t-shirt utk member abang.. n for kids..

the last day at garden tercantik n terluas kat sini..

Thursday, August 12, 2010

Mode : puasa dan budak2:

hehe.. sonok plak rase ramadhan kali ni... sori ler geng2 yg nk tgu upload psl London.. kisah di london ter'pause' kejap...insyaallah ada masa ana lengkapkn...

so nyer back to the title above, nk citernyer.. buat aku n hb, ramadhan kali ni dirasekan sungguh bermakna dan meriah.. bkn apa, bermakna tgk anak2 membesar dpn mata.. Farhan n Firas dan mula paham erti puasa.. since bulan lps ag diorg esp Farhan excited nk tgu bulan pose ni.. tiap2 hari tya bila bulan ogos? esok bleh x farhan nk bgn sahur? bila nk puasa ni mama?

then it goes... hari ni msk 2 hari dah farhan puasa.. we proud of u my son... kene kuatkn semangat dia utk teruskan puasa ni sebulan... so far dah dua hari ni dia masih konsisten.. awal2 dah pesan mlm b4 1st ramadhan nk bgn sahur.. ok ler. bgn je mmg dia dah set nk makan sahur sesama, siap tambah nasik ag... hari pertama puasa bertahan sampai kul 6 ptg.. sbbnye x tahan dah mama balik umah sampai kul 6 tu.. dah siap ada kuih fevret dia ats meja.. elok2 nk hdang jer... dia kata dia dah lapar... "hmm sedapnye kuih ni.. ni la kuih yang farhan suka"... wahh nmpk sgt kebulurnye.. xpe la hari ni mama rase kesian sgt tgk dia berlapar, at least berjaya tahan lebih separuh hari... ayah nye dah suh tahan ag sejam.. yg Firas lak.. bgn sahur sesama, tp dok terlentok kt sofa, x larat angkat mata, so pegi sekolah cam biasa cikgu kat sekolah bgtau yg Firas lgsg x moh mkn minum, puasa katanya, sian anak mama seharian x mkn.. bila ayah dia amik ptg tu.. dah lembik dah firas.. kesian sgt..balik je umah, haaa br ler segar muka mata teringat nk makan itu ini... tu ler gelagat bbdk ni...my heroes...

and to my coming lil'bb... she s too.. so active since mama start pose nih... hari ni je xleh tido dibuatnye, excited rase dia gerak kat dlm... samada gerak main ke, or gerak dah lapa... huhu...

teruskan my lil' bb , i'll gonna miss ur kick when u r out soon.. by ur kick, i know u r there growing well inside... n just to touch and play with my lil'hand...sooo adorable n lovable moment i have...

my lil' baby... at 6 weeks..


Wednesday, August 11, 2010

Salam Ya Ramadhan


Salam Ramadhan...


Hari ni 1 ramadhan. dan genap juga masuk 22 minggu usia my pregnancy.. alhamdulillah hingga ke saat ini masih bertenaga dan semangat ag nk berpuasa ni.. baby pun makin aktif dia menunaikan ibadah puasa sama2 ngn mama dia ni.. alhamdulillah.. moga aku akan terus diberikan kekuatan utk menempuh sebulan ramadhan, dilindungi, dikurniakan kesihatan, moga ibadah puasa kali ini penuh sempurna dan diberkati... so, pasni nak update plak perkembangan my bb.. since now i've in 2-trimester.....


dalam masa sama seronok dgr biter2 gembira dr kwan2.. harap2 semuanya dipermudahkan dan dilindungi dalam keberkatanNya...aminnn

salamun alaikk...


Monday, August 9, 2010

My convocation - Master of Intellectual Property (MIP) UKM 2010

Alhamdulillah..syukur... berjaya juga akhirnya menamatkan pengajian Master... master of intellectual property (MIP), UKM ni...



Million thanks to my beloved husband who always support me there and then..susah payah jagakan bebudak, tolong settle masalah printer, hehe...mmg nyawa2 ikan time tu...(bak kata pia)..been also go through the miscarriage of my luv bb...dan Tuhan pun dah makbulkan, gantikan yang baru nih... huh pendek kata memacam ag ler...special thanks to my mum and abah, yg x putus2 doakan kejayaan anakmu ini....w/pun sering merungut me no have time nk gi kenduri..haha... and not to forget to all my sporting coursemate who always share (share asemen..ahaks..), work together, caring, prihatin, gile2, bg semangat juang...everything laa...to all lecturers too.. jasamu dikenang...



So, the pix shows everything.... thanks all...


mama wt bb 5months plus.

wt abah n mak...(abah sibuk sgt melayan cucu, sampai bwk spongebob tu dlm gamba,hehe)

wt my love ones..


4 dara yg berjaya tamat pengajian.. huhu

with classmate...

Tuesday, July 6, 2010

London, UK 2010

Assalamualaikum,
Lamanye x memblog... catatan kali ni jauh di perantauan... hehe lama x merantau la katakan... plg jauh dulu kt Tokyo, JP. And now.... salam from Kota London wt luv...huhu..

Alhamdulillah, x penah mimpi pun nk sampai sini.. plg tidakpun igt nk gi US, since my hb byk training kat sana.. but tis may be rezki my bb, so hb pun dpt offer gi UK ni for 2weeks lamanye. Apa lagi berkat rezeki yg tuhan bg jgk, aku pun berjaya diangkut sekali utk sampai kat London ni.. dgn susah payahnye meng'adjust' timetable final exam... yg juga telahku habiskn dgn jayanye... xlama lgi jugak bakal graduate kt UKM tis august.

Ok ler.. back to my journey to London..
Pagi Selasa 29hb June.
Mlm tadi sempat tido umah mak sbb nk htr bdk2 tu skali.. gi shopping sket2 utk tinggalkn diorg ngn bekalan2 yg perlu, segala ps2, computer sume kene bwk... risau kot diorg boring x tau wat apa kt umah opah nnt.
Then, flight me n hb tepat kul 7.30pm naik MAS ke s'pore ...teringin nk naik airbus A380, tu yg kene transit kt s'pore tu...

kt Changi airport.. ngantuk dah nih..

alas perut singgah kt restoren thai order nasi grg crab n tomyam seafood..



ok, here we go, dah sampai london, dlm cab nk ke hotel...


ok samb nnt.. act nk kuar ni jln2 sorang2 kt town bwh... silap gaya gi oxford street sorang2 ni.. bye, talk later...will b cont.













my little kids..farhan syahmi & firas syafi...

Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker