Monday, January 11, 2010

Citer sedih 100110.. kau pergi~

Assalamualaikum,

Lama sungguh tak berbicara,... hanya berbicara pd hati ttg semalam nan indah.. semalam yg suram.... hehe.. xde pe..

2010.... menyambut ulangtahun ke-6 kami bersama.... melihat Firas tekun menjejak abangnye ke sekolah dgn semangat berkobar.. begitu juga tamat sudah tempoh waktu semester kedua pengajianku.... di samping saat gembira juga menyambut bakal cahayamata ketiga... alhamdulillah.. syukurr... tapi genap juga hariini aku kira 10 jan 2010.. bakal cahayaku telah pergi selamanya... mungkin juga sudah diduga.. saat dia hadir tak disangka... kesian bb terpaksa harung bersama study dan asemen demi cita2 mama... dia juga sempat menguatkan semangat hingga ke paper mama yg terakhir...

pjg mukaddimahnyeee ye..hehe

xpe la mungkin belum masanya lagi utk dia lahir melihat dunia.. dua bulan dia dipinjamkan dlm dunia rahimku pun dah cukup berbahagia rasenya...

segalanya bermula hari rabu lps.. pagi tu mmg dah bgn lambat.. maklum ler minggu tu dah mula final exam week.. n all asemen due.. haru juga nk siapkan sume.. teruja lagi bebudak baru nk msk sekolah... ditakdirkan lambat ag hari rabu tu... mengejar tren mengejar punch kad punye pasal.. tup-tup balik ptgnye .. tetiba a light choc color tetiba kuar... alamak ada sign apa ni.. igtkn biasa je mmg my prev preggy dulu pun awal2 mesti ada tanda... mcm2 la org kata tanda lekat ler...so, biarkan aje... sampai le esoknye still light bleeding... hmm xsedap hati deh... gi klinik ummu amal.. doc scan.. mulanya dia x nmpk apa pun.. just a thick layer area inside my womb.. its ok u just rest mc 2 hari mkn duphaton(ubat kasi kuat blk) ... at d same time prep my asemen.. prep my final revision.... pakse2 jgk la bwk berbaring...dia bertahan lagi.. hinggalah saat akhir last paper smlm.. pagi tu ms seat for exam IT .. dah rase lain mcm je perut ni.. bleeding mmg x kurang x byk.. but still d same... abih je final gi hantar stok customer sampai le ptg baru balik umah... leggaaaa nk rehat sepuasnya.. giv time to her (can i? :))... but suddenly kali ni makin byk bleeding... ok , kata kt abang tawakkal je laa.. mungkin ada mungkin xde rezki kite.... mmg dok baring jer la pastu.. br ler insap ni... then finally (sempat abih juara lagu tuh..x igt, tp mmg landing ats katil je laa) dlm kul 5 pagi tadi.. dia pun dgn rela dan redha nye lahir ke dunia...sedih sayu kesian sume ada.. tak sanggup juga nk tgk.. rupa nk membentuk fetus... genap dia 2 bulan... "KAU PERGIIII~~..." (versi aizat sket..)

thanks sgt sbb at least bg kekuatan tuk mama berjuang sampai last paper.. mujur juga x jadi pape... mmg ms scan khamis tu pun doc dah x yakin sgt, tp suh tawaakkal je .. siap dia cerita psl alam roh dan jasad... seolah2 tau akn terjadi tapi masih memberi harapan.. xpe kita cuba yg terbaik.. aku pun dah terharu, sebak sume dah time tu... huhu... sori ye doc, im a bit emo...

dan pagi tadi terus ke pusrawi.. mengesahkan yg tiada lagi my bb... xpe mungkin ada hikmahnya... blum waktu dia utk lahir.. atau betul juga kata dok ummu yg dia x mau lagi ditiupkan ke jasadnye... Tuhan juga punya rancangan yg terbaik kan... aku redha... xpe usaha lagi yerk... bak kata Pia mungkin rezki tpt lain kot.. ada hikmahnye.. :) aminnn...

Sajer tepek gambo bbdk bedua ni nk gi sekolah... tadi tgk si abg mengajar adik.. ulangkaji pelajaran.. yg si adik mau mengikut lancar je sebutan nk membaca... moga2 mcm tu la sampai besar yer.. mmg rapat diorg ni.. insyaallah mama akn dapat adik lagi nnt yer...nk bg riuh ag.

9 comments:

MashadI~SuriyA said...

aloo.. waa sedeynya.. xpe kuatkan semangat tau kak syud..boleh berusaha lagi.. maybe stress sgt tu..

nursyuhada said...

hmm tu la.. tah apasal tah kalini mcm mengharap sama.. mungkin sbb lama sgt dah jarak kan.. bila ada tu sonok.. tp diri sendiri x moh jaga.. x sangka..salu terigt dia cam ada lagi.. sob sob.. xpe jom kita sama2 try yer.. chaiyok su..azam baru.. hehe

NaZa said...

blom rezeki lg.. bleh cuba petua2 nk dapatkan baby girl plak. hihihi

nursyuhada said...

hehe tu la..xpe.. i'll try.. camne naza..apa petuanye.. ko dah sepasang tu..

melin melinda said...

Salam Takziah.

Insyaallah, ada rezeki lagi nanti. Allah Maha Mengetahui segalanya.

Amin.

MaSLiNa a.k.a. GG said...

masa baca entry nih ntah nape air mata aku mengalir.. sebak sgt la.. terbayang kalo jd kat aku mcm nih.. nauzubillah.. aku harap ko tabah Syud!! Insyaallah ada la rezeki tu nanti.. ada pepatah nih "When u feel down because u didn't get what u want, just sit tight and be happy because Allah is thinking of something better to give you.." Aminn..

MaSLiNa a.k.a. GG said...
This comment has been removed by the author.
noniey said...

sedihnya.. hanya orang yang pernah merasa akan faham perasaan tu.. takpe syud, lepas ni kita usaha lagi.. aja2 fighting..

~mrs. shahzuha~ said...

syud, aku baru baca blog ko nie...baru tau...i believe u are strong enough to face all the dugaan...sorry for not being a good frend to be beside u when this happen...naper x penah bgtau...be strong dear...ada rezki lagi nnt, insyaAllah...

my little kids..farhan syahmi & firas syafi...

Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker