Monday, July 23, 2007

the apple of my eyes...

ok kabinet dah siap...tinggal sket2 je lagi nk touch up n ada bende nk di 'alter'...hmmm....sume berjalan lancar...cuma kerja2 arituh (sabtu) start lewat sedikit.....tau kenapa? haa ni nak citer nih...

kisah dua org budak....anak sapa la ni?? hehe anak saya laa....farhan n firas....bole dikatakan kitorg sefamily excited sgt la ni nak pindah umah....biasala kan nk pindah mcm2 kena buat nk pack, unpack....angkut mengangkut....b4 next week nk pindah besar, kitorg mmg every week bwk brg sket2 ke umah baru spy tak byk bende2 remeh ikut naik lori...n as usual farhan n firas pun akan ikut tolong ayah dia angkut brg dr ting 10 apartment kami ke kereta...ntah mcmana pagi yg hening sabtu tu....dua2 nya pukul 7 dah siap bangun...kebetulan ayahnya nk pindahkn brg2 atas troli nk dibwk turun, so dua2nya ikut la skali...

dlm setengah jam lps tu, tgh2 aku sibuk mengemas dapur...dr jauh dah dgr suara firas nangis2....my hubby dah suh bukak pintu cpt2...uuhh hati dah berdebar dah...apa pulak nih....bukak je pintu nampak jari firas dah berdarah2.....terus je amik firas...dan buat la pa yg patut.....cari minyak gamat sume....paniknya la time tuh, sampaikan aku pun dah bercucuran airmata ni....

menceritakan detik2 cemas (chewah mcm berita lak)....my hubby time tuh tgh masukkn brg dlm kereta....yg farhan dah naik atas troli...lompat2 atas tuh...dia ajak plak adik naik skali....sekelip mata jer....pemegang troli tu jatuh timpa atas tgn firas..terkena bahagian hujung jari tgh n jari manis....dua2 kuku tercabut......nangis tak hingat laaa dia.....

then kitorg bwk g klinik .....diorg suh refer ke hospital.....suruh buat X-ray (bkn scan yer...) takut ada patah or crack...terus je lps tuh g PPUM...unit emergency.....jumpa doc, buat X-ray sume....seb baik la xde apa2 yg serius...cumanya hujung jari tgh dia je ada crack minor sket....n doc pun kata he will be alright...budak kecik cpt baik...cuma jgn bg kena air nk cpt baik luka dia.....hmmm lega la sket time tuh....
~menunggu utk dipanggil masuk ke dewan konsultasi PPUM.....x berani amik gamba tgn firas yg tercedera tuh....takut jer..

tu laa dia budak2 ni...boys esp.....lasak kemain.....setiap saat ada je keje yg nk dibuatnya.....so, mak ayah nya la kena main peranan lebih sket....every 2nd kena monitor...x boleh alpa sket.....pengajaran utk kitorg jugak le lenkali....hati2, kena igt yg dua2 tu xbleh di combine lagi....sbb si adik blom boleh berdikari mcm abangnye walaupun dah pandai berlari....

~farhan n firas....'the apple of my eyes...''

1 comment:

Mashadi & Suriya said...

waa.. nervous nyer baca story kak syud... sian firas.. mesti sakit.. kuku cabut la.. ish nasib dah ok...

my little kids..farhan syahmi & firas syafi...

Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker