Wednesday, July 18, 2007

sampai bila??

bila baca blog hani arini....mmg nak cite gak ler isu komuter nih....komuter oh komuter....u r alwiz my fav car now n forever....i think is same goes to the others..lately....semakin sesak dan sendat bila tiba time peak tuh...no choice la beb..... so, nak cite nyer lain dr kisah hani tadi.......pagi tadi...aku mmg ler bersemangat kejar komuter kat seri setia tuh...mcm biasa la....nasib2 dpt naik train yg 7.18 tuh....nak dijadikan citer.....ngam2 bayar tiket train dah sampai..apalagi pecut gak le seratus nk naik train punye pasal.....masuk2 dlm jer....igtkan dah lega la sgt..then....pintu x tutup2 lagi....tetiba dgr sayup2 suara speaker tuh suh para penumpang keluar dr train.....aku x dgr sgt la butirannya....dlm hati dah menyumpah dah ni....ish buat hal apa lak lagi ni....sebaik keluar jer.....tu diaa...asap kelabu putih dah memenuhi ruang belakang gerabak....sume org pun mcm bengang jer....first time rasa jadi mcm nih.....masing2 selamba je lagi....harap2 komuter tu akn ok la....alih2 terdengar bebrapa bunyi letupan kecil.....waahhh ada gak yg cuak sket time tuh....aku pun apalagi amik langkah terus ke kereta......set mmg nk drive je lrt tmn jaya....mmg dah xde harapan dah kat komuter pagi tuh.....seb baik la tiket bleh return balik....

mcm ni la senario nyer public trans kat msia esp kl nih.....x bleh lambat sket.....dah penuh dah ngan manusia2 yg berkejaran waktu.....termasuk le aku skali :) tapi kalu dah set awal ada plak rintangan lain mcm hal yg pagi tadi...last2 mmg on time la sampai opis....ngam ngam ho gitu.....nasib la...... ntah ler sampai bila akn berhadapan dgn situasi mcm nih.....dah lama dah dgr saranan sasaran nak tingkatkan mutu perkhidmatan pengangkutan awam ni...tapi makin lama byk plak hal nyer..esp my komuter.....hmmmmmm.... adakah valid lagi ''dulu ...kini...dan selamanya.....'' sampai bilakah???? sendri mau jawab laa yer....hehe....

1 comment:

azmahani said...

kelakar la syud..sampai berasap tu heheehe
memang banyak 'kenangan' kalau nak cite pasal komuter ni:)

my little kids..farhan syahmi & firas syafi...

Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker