Monday, May 26, 2008

teksi oh teksi....sambungan..

..sambungan siri teksi...

kenapa pulak dia ni marah2 kitorg ni...dia bole kua dr teksi mcm nk bergaduh besar...yg lain dah mcm terkedu...si pemandu tetiba naik hangin kata kat aku lebih kurang camni dialog dia:

p.teksi : eh awk ni tahan teksi utk awak ke utk pakcik ni...lain kali tanya dulu sebelum main masuk je...mana awk tau saya nk pegi mana????? (dgn suara yg tinggi mcm nk mengamuk)

me : saya mmg tahan utk pakcik ni, niat saya nk tolong pakcik ni jer...

p.teksi : kot iye pun nk tolong tanya la dulu lain kali....
(lebih kurang aar...x igt daah).... aku pun dah nk tutup balik pintu teksi dia, then dok kata kat pakcik buta ni, xyah naik dah pakcik..tahan je yg lain.... alih2 si p.teksi ni dtg terus tarik pakcik ni mauk dlm teksi sambil dia mengarut2 marah kat kitorg.... waaaa mmg berani laa rase time ni kenapa mamat ni nak marah x pasal2...nk meroyan pun jgn le tepi jln dpn public....this time a group of indians pun ada tercengang dgn insiden ni.... aku ke yg salah dlm hal ni...x silap wateq pun dah tlg cover reply balik kat p.teksi ni... mana la kitorg tau pakcik ni nak gi mana.... xboleh ke dia jawab elok2...or tya dulu elok2 nk pegi mana...kalu xnak amik sudah ler....ckp ler elok2 x nak amik....ini terus keluar menuju ke kitorg tanpa sempat kitorg bertya lagi pakcik tu nk pegi mana..... hiiii mcm nk serang org dibuatnya.... mmg kalu bertekak ngn dia, maunya dia lawan kitorg sampai esok....we all mmg x ckp byk.....malas nk layan org gile ni.... then kitorg terus buat2 nk amik no.teksi dia, bole plak dia dah jalan benti and keluar balik dr teksi....tenking kitorg kata " haaa nk amik no amik laaa.....!!!!......waaaa geram gile aaa a time, terkejut pun ada dgn riaksi dia ni....nasib la kitorg sume girls...kalu laki agaknya mmg dah bertumbuk dah ni....

kesimpulannya, mana pegi budi budaya rakyat malaysia yg katanya penyayang dan berbudi bahasa....?? niat baik nk tolong alih2 diri di maki pula... huhh menguji kesabaran betul.... ini lah KEY-ELLL.....its just a pathetic of fallacy

4 comments:

noniey alias said...

sabar syud...

nanti ko bagi kat aku no teksi tu.. meh sini lecturer yang garang ni nak ngajo dia budi bahasa..hehehe...

biar dia tau dia tu org malaysia..

nursyuhada said...

hehe... 1424 no.nyer noniey...ko ayat dia sket...tgk...

- S R R - said...

kita yg ada kat tpt kejadian pun sampai sekarang still x paham2 punca dia marah2... ini mcm punya worang pun ada ka? buat malu malaysia je...

shafa said...

Salam menyinggah....Apa punyer teksi laaa...teksi nie kena hantar Israel baru tahu..

my little kids..farhan syahmi & firas syafi...

Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker