Monday, May 10, 2010

my hero...

Selamat bersua di alam siber.. lama jugak tak bertinta kasih nih.. hahaha..

SELAMAT HARI IBU PADA SEMUA IBU-IBU TERBAIK DI DUNIA INI... RATU DAN RAJA DI HATI... TERIMA KASIH BUAT MAK YANG TELAH SUSAH PAYAH MEMBESARKAN AKU.. TAK TEBALAS RASENYA... BELUM PUAS JUGA UTK AKU MEMBALAS DAN MEMBERI SENYUM PADA MAK... THANKS TO MY MUMMY....MY SUPER DUPER MUM & MIL.

Yang hero nye plak... citer ni dah pun ada kesudahannye mlm tadi..
Is my hubby... dekat dua minggu juga dia jadi spy nk jejak si empunye kereta yang mirip kereta pakcik hb.

Kes bermula pada satu pagi time nk gi keje. Tetiba kitorg terpandang kete waja ni plat nom dan kaler yg sama cam kete pakcik. Abang apa lagi terus call pakcik dia tanya ada kat mana? Macam biasa la pakcik kat tpt keje dia. Hmm so musykil dan pelik..nk sedapkan hati aku ckp kat hb, may be salah pandang kot.. plat no je seakan2 tu... selang beberapa hari jumpa ag kete yg sama. Dan x lama jugak dpt kunjungan pak polis dtg umah pakcik dgn sorang mangsa kes curi motor. Seb baik mangsa tu cam kete yg nk curi moto dia... plat dah sama, cuma kesan kemek dia tendang kete tu mmg xde... sah plat nom palsu.... pakcik buat report polis sume.. dalam masa yg sama my hb jadi spy, sbb mmg yakin kete palsu tu dok area umah kitorg. At last mlm sabtu aritu, dlm kul 10 mlm nk balik umah ditakdirkan kete suspek dok dpn betul2 kete kitorg... apa lagi hb terus follow dekat kete tu... ikut sampai dia parking dpn seven-e, tak jauh jugak dr balai polis seri putra. Aku dah cuak gak sket2 kot ler ramai dlm kete tu sume samseng2 ke..alih2 kuar sorang budak pompuan dlm 6thn ngn abang dia... yg my hb ni dah kuar terus call polis yg handle kes ni, gi tgk2 kete tu yg selang satu kete ngn kitorg.... mujur la jgk bbdk ni dah lena tido. Tgk mmg no plat ngn roadtax x sama langsung, siap dah mati pun. polis pun datang, terus soal budak tu.... pasal kete ni sapa punye, then x lama tu terus bwk balai... dgr2 esoknye depa bwk pi tahan kat lokap kajang slps soal jwb ngn polis byk yg mncurigakan...

Smlm pakcik satu family ngn kete dia dtg umah. nk kenal cam kete yg sebiji sama ngn dia tu... mmg sah kete tu kete curi, ada kes kat kajang... mangsa yg nk kene curi moto tu pun dtg utk cam sume...wish thanks bbyk kat hb sbb tlg jadi spy... kes pun settled...

Kesimpulannya, budak yg msk lokap tu br je umur 19tahun melayu. dok area umah kitorg.. ish.. macamana la family dia jaga bbdk ni... muda belia ag jadi penjenayah tanpa mak bapak sedar ke x tau laaa.... apa lagi kes2 remaja yg kene tembak polis sana sini tu... belum ag kes dera/bunuh isteri sendiri... sume bangsa melayu kite.


Donia donia...


4 comments:

- S R R - said...

wah boleh join rakancop hehe.

tula kan... budak2 sekarang ni akal pjg tapi bazirkan utk benda2 jenayah. tau nak cepat senang, nak cepat kaya.

semuanya bermula dari rumah; elok acuan elok le kuihnya.

haha tiba2 teringat kata2 elayne, kalau bapak ular, yg keluarnya anak ular jugak

su said...

hehe tula pia, jenayah makin mnjadi2..sib baik ayah pia dh pencen..semput tgk bbdk skang ni. tp tu elayne yg ckp, kalu dlm islam..."iman x dpt diwarisi dr seorg ayah yg bertaqwa...ia xdpt dijualbeli.."pendek kata klu sume pun makbapak dah acu tp nk jadi lagu tu juga, mmg ujian la tuh.

su said...

hehe tula pia, jenayah makin mnjadi2..sib baik ayah pia dh pencen..semput tgk bbdk skang ni. tp tu elayne yg ckp, kalu dlm islam..."iman x dpt diwarisi dr seorg ayah yg bertaqwa...ia xdpt dijualbeli.."pendek kata klu sume pun makbapak dah acu tp nk jadi lagu tu juga, mmg ujian la tuh.

- S R R - said...

betul2... mmg pengaruh luaran ni byk mainkan peranan. mmg ujian besar utk para ibu bapa.

moga2 kita semua dan keturunan kita dijauhi dari bencana2 mcm ni...

my little kids..farhan syahmi & firas syafi...

Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker