Wednesday, January 21, 2009

My dear hope n wish...

Semalam...sebaik saje sampai umah ngn hubby...mcm biasalah, dua2 abang dan adik akan meluru masuk dlm umah sambil jerit "mama....ayah"... act, diorg ni ptg2 mmg biasanya akn ikut jiran dpn umah balik dr sekolah/nursery dulu... dan selalunya bila dah masuk umah tu..samada terus main PS2 or main beskal dgn anak2 jiran tu... tapi ptg semalam dgn tiba2 dgn excitednyer farhan terus meluru ke arah aku n tya satu soalan cepu-gangsa kat aku " mama...boleh tak farhan nak baby boy macam hana?" then aku plak dgn spontannye sambil dok letak2 barang yg dibwk...cakap balik ...."farhan gi mintak ngn ayah"... dia pun berlari plak dptkan ayah..dgn excited nyer dia ckp "ayah, jom kita gi hospital nak amik baby boy...farhan nk baby boy ler..." kebetulan dia hari2 dok umah hana, jiran dpn umah..yg kebetulan jgk br dpt baby boy...agaknya, tah apa yg diorg ni borakkan sampai farhan nk jugak adik mcm hana tu..ntah ler.... n aku pun gelak ler sesorang kat dapur....
kkdg ntah apa yg bermain d fikiran kanak2 ni kita pun xbleh nk tafsir kan? apa yg diorg bayangkan..impikan.... mesti diorg igt senang je nk dapatkan sesuatu tu...itu le pemikiran depa...

So, this is the moment when farhan loves his adik..firas when he's 3months..

And now, this is my bravely, smartly young boys....dah besar pjg pun anak2 mama ni...tunggu la yer... insyaallah ada rezki nnt akn dpt jgk baby..tapi mama nk baby girl la pulak....

2 comments:

noniey alias said...

nampaknya mama dah kena pk nak baby sorang lagi tu..hehehehe.. selamat berjaya

noniey alias said...

nampaknya mama dah kena pk nak baby sorang lagi tu..hehehehe.. selamat berjaya

my little kids..farhan syahmi & firas syafi...

Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker